
Zeytinli Undano Ekmek Tarifi
Undano Ekmeğin eşsiz lezzetini bir de zeytinli deneyin, haydi beraber Undano Zeytinli Ekmek yapalım.
İçindekiler:
- 1 Adet Hamuru
- 1 Çorba Kaşığı Yoğurt
- 1 Adet Yumurta
- 1 Kahve Fincanı Tereyağı
- 1 Su Bardağı Zeytin (çekirdeksiz)
- Un
Hazırlanışı:
- 1 adet ekmek hamurunu geniş bir kaba alın.
- 1 çorba kaşığı yoğurt, 1 adet yumurta, 1 kahve fincanı oda sıcaklığında tereyağı ile karıştırın.
- 1 su bardağı ayıklanmış zeytin ve alabildiği kadar unu ekleyin.
- İyice yoğurun.
- Elinizle küçük bezeler koparıp, yuvarlayın.
- 2 saat dinlendirin. Üzerine su sürün.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırına koyun.
- Undano Ekmekleriniz kızarınca sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun 🙂