
Undano French Tost Tarifi
Süt, yumurta ve yarım kaşık pudra şekerini bir kapta karıştırın. 1 parça Undano Tost Ekmeğin üzerine krem peyniri sürün. Çilekleri temizleyin, yassı parçalar şeklinde doğrayıp, krem peyniri sürdüğünüz Undano Tost Ekmeğinin üzerine ekleyin.
Başka bir Undano Tost Ekmeği ile kapatın. Hazırladığınız krem peynirli çilekli tostu, hazırladığınız süt-yumurta karışımına batırın. Tavaya yarım çay kaşığı kadar tereyağ ekleyin ve tostu 2 yüzeyi de açık kahverengiye dönene kadar pişirin. Gerektikçe tereyağ ekleyin. Aynı işlemi tüm tost ekmekleri bitene kadar tekrarlayın. Servis tabağına aldığınız Undano Tost Ekmeğini üçgen şeklinde ikiye bölün. Üzerine çilek, pudra şekeri, akçaağaç şurubu (dilerseniz krema) ekleyerek sıcak servis edin.
Malzemeler;
- 300 gram çilek
- 250 gram krem peynir
- 12 dilim Undano Tost Ekmeği
- 3 adet yumurta
- 200 gram süt
- 1 çorba kaşığı pudra şekeri
- 1 çorba kaşığı tereyağ
Servis için;
- Pudra şekeri
- Krema
- Akçaağaç şurubu