
Undano Ekmek Böreği Tarifi
Ekmekten börek mi olur hadi canım demeyin sakın Undano Ekmek ile dilediğiniz herşeyi yapabilirsiniz. Hadi şimdi beraber börek yapalımEkmekten börek mi olur hadi canım demeyin sakın Undano Ekmek ile dilediğiniz herşeyi yapabilirsiniz. Hadi şimdi beraber börek yapalım 😉
İçindekiler:
- 1.5 Undano Ekmek veya 1 Paket Undano Tost Ekmeği
- 3 Yumurta
- 1.5 Litre Süt
- 10 Dilim Kaşar peyniri
- 2 Çorba Kaşığı Eritilmiş Margarin
Hazırlanışı:
- Normal bir Undano ekmek kullanıyorsanız kabuklarını çıkarın ve çok ince olmayacak şekilde dilimleyin.
- Tost ekmeği kullanıyorsanız kenarlarını kesin.
- Undano Ekmeklerin yarısını ısıya dayanıklı cam bir tepsiye dizin.
- Üzerine biraz eritilmiş margarin gezdirip kaşar peyniri dilimlerini yerleştirin.
- Peynirin üzerini yine ekmek dilimleriyle kapatıp biraz daha yağ gezdirin.
- 3 yumurtayı sütle çırpıp ekmeklerin üzerine dökün.
- 24 saat buzdolabında bekletin.
- Önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarır çıkarmaz sıcak olarak servis yapın.
Not: Kullandığınız Undano ekmeğin kenarlarını atmayın. Fırında kızarttıktan sonra robottan geçirerek galeta unu olarak kullanabilirsiniz. 😉