Sağlıklı yaşamanın en önemli adımının sağlıklı beslenmek olduğuna inanarak, ekmeklerimizi yılların verdiği tecrübe ve ilk günkü özenle suni koruyucular, renklendiriciler veya tatlandırıcılar olmadan UNDANO titizliğiyle üretiyoruz.

UNDANO Mail Kutunuzda!

(0212) 552 29 34
info@undano.com.tr

Siyez Buğdayı Nedir?

Siyez Buğdayı Nedir?

Siyez Buğdayı Nedir?

Tüm dünyada Einkorn adı ile bilinen Siyez Buğdayı altın değerindedir. 14 kromozom sayısı ile günümüze kadar genetiği değişmeden gelmiştir. Buğdayın atası olarak bilinen Siyez Buğdayının; arkeolojik kazılarda bulunan binlerce yıllık buğday örnekleri ile karşılaştırıldığında genetik değişime uğramadığı ispatlanmıştır.

Dünyada yetiştiği topraklara özgü genetiği korunmuş özel lezzetleri belgeleyen bir kuruluş olan ‘SLOW FOOD’ tarafından da tescil edilen ve Hz. Nuh’ un tatları olarak bilinen Presidiumlara Türkiye’ den ilk eklenen ürün Siyez Buğdayıdır.

Türkiye’ de Kastamonu yöresinde, özellikle İhsangazi, Seydiler ve Devrekani ilçelerinde yetiştirilmektedir. Bu yöresel ürünü bölgenin iklim ve toprağına uyum sağlaması ve yöre halkının bu tohumu ekme ısrarı sayesinde tatma imkanımız doğmuştur. Israrla aynı tohumdan ekip -biçen, üreten ve sofralarımıza taşıyan Kastamonulu kadın-erkek emektar çiftçilerimize şükranlarımızı sunarız.

Siyez Buğdayının Faydaları

  • Dünyada glisemik indeksi insanlara en uygun besinlerdendir.
  • İçerdiği gluten oranı modern buğdaya göre çok daha azdır. Bu nedenle midede şişkinlik yapmaz.
  • Karbonhidrat değeri düşük, protein değeri yüksektir.
  • Lif bakımından oldukça zengindir. Sindirimi kolaydır.
  • Siyez buğdayı diğer buğdaylara göre daha yağlıdır ancak bu yağlar doymamış yağlar olduğundan dolayı kalp-damar sağlığı için faydalıdır.
  • Çok dayanıklı bir türdür. Uygun koşullarda modern buğdaya göre daha uzun süre küflenmeden saklanabilir.
  • Yüksek mineral ve selüloz oranından dolayı besin emilimini hızlandırır. Bağırsak kanserini önler.
  • Lutein oranı çok fazladır. Lutein, göz sağlığı için önemli bir yapıtaşıdır.
  • Yüksek antioksidan içeriğe sahiptir. Hücre yapısını korur, yaşlanmayı geciktirir.
  • İçerdiği folik asitten dolayı, çocuk, yaşlı ve hamile kadınlar için oldukça faydalıdır. Anne sütünü arttırır.

*Elinizdeki ekmek Siyez Buğdayının taş değirmende öğütülmesiyle elde edilmiş undan, tamamen el emeğiyle üretilmiştir. Ekmeğin olgunlaştırılmasında kullanılan ekşi maya Siyez Unu ve su karışımından oluşup, tamamen katkısızdır. Koruyucu içermeyen ekmeğimizi +4 o C’ de buzdolabında muhafaza ediniz.

Yorumlar

  • 4 Nisan 2018
    reply

    VEYSEL TAKIRTAŞ

    SİYEZ EKMEĞİNİ NEREDEN TEMİN EDEBİLİRİZ.

    • 6 Nisan 2018
      reply

      Ayşe Aytekin

      İnternetin haricinde Yenibosna üretim ve Bakırköy de bulunan işletmemizden temin edebilirsiniz

  • 13 Aralık 2018
    reply

    turgut cebeci

    Ekmeğiniz gerek tad gerekse sunum olarak mükemmel diyebilirim. Lakin ekmeğin ebatlarının bir revizyondan geçirilmesi kanaatindeyim. Kalıbı enine 1 cm daha daraltılmalı , boyu ise 2 kişilik bir aile üzerinden hesaplama yapılarak toplam dilim sayısının çift olması amaçlanarak dilim sayısının 20 ve üzeri çift sayılarda paketlenmesi , buna göre ekmeğin gramajının düzenlenmesi , abonelik sistemiyle emekli kişilerinde ekmeği %10 daha ucuz alabilmesini teşvik etmenin , diyet yapan insanların ekmeğin temini anlamında planlı bir albenisi olacaktır. Güzel hizmet anlayışınız için Tebrik ve teşekkürler..

    • 18 Aralık 2018
      reply

      Ayşe Aytekin

      Merhaba Turgut Bey,
      Beğenileriniz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederiz. Düşünceleriniz bizim için çok değerli. Tavsiyelerinizi değerlendireceğiz.
      İyi sağlıklı günler dileriz.

Yorum Yapın