Mantarlı Ekmek Tarifi
Mantarlı Ekmek yapmak istiyorsanız sizler için tarifini hazırladık hadi beraber yapalım.
Malzemeler:
- 2 adet orta boy Undano Ekmek Dilimi
- 5 adet orta boy mantar
- 2 adet çeri domates
- 2 adet küçük boy yeşil biber
- 1/2 küçük boy kırmızı biber
- 6 dilim kaşar peynir
- 2 yemek kaşığı ketçap
- 1 çay kaşığı kekik
Üzeri İçin:
- Rendelenmiş Kaşar Peynir
Hazırlanışı:
- 5 adet orta boy mantarı temizleyip, dilimleyin.
- 2 adet küçük boy yeşil biberi ve yarım küçük boy kırmızı biberi ince ince doğrayın.
- 2 adet çeri domatesi 2-3 parçaya kesin.
- Küçük bir kaba 2 yemek kaşığı ketçap koyun
- Üzerine 1 çay kaşığı kekik ekleyip, iyice karıştırın.
- Daha sonra 2 adet orta boy ekmek dilimi üzerine ketçap karışımını sürün.
- Her iki Undano Ekmeğin üzerine 3 adet kaşar peynir dilimini yerleştirin.
- Ardından doğranmış mantarları ve biberleri koyun
- Son olarak domates dilimlerini ekleyin.
- Hazırladığınız Undano Mantarlı Ekmek Dilimleri üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpiştirin.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisi içine yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin.
- Üzerleri hafifçe kızarana kadar yaklaşık 6-7 dakika pişirin.
- Undano Mantarlı Ekmek Dilimleri piştikten sonra fırından çıkartıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun 🙂