Sağlıklı yaşamanın en önemli adımının sağlıklı beslenmek olduğuna inanarak, ekmeklerimizi yılların verdiği tecrübe ve ilk günkü özenle suni koruyucular, renklendiriciler veya tatlandırıcılar olmadan UNDANO titizliğiyle üretiyoruz.

UNDANO Mail Kutunuzda!

(0212) 552 29 34
info@undano.com.tr

Ekşi Maya Nedir?

Ekşi Maya Nedir?

Un ve Suyun Hikayesi Olarak Ekşi Maya

Ekşi Maya Nedir?

Un ve suyun belli bir sıcaklık ve sürede buluşmasından meydana gelen Ekşi Maya; atalarımızdan kalan, yaklaşık 5 bin yıllık geçmişi olan eski bir yöntemdir. Tamamen doğal şekilde hazırlanan bu maya ile yapılan ekmekler ile özlenen doğal köy ekmeği lezzetini alabilirsiniz.black stetson hat brock bowers jersey nike air jordan 1 elevate low sac petite mendigote deuce vaughn jersey College Football Jerseys kansas city chiefs crocs nike air jordan 1 elevate low borsa prima classe pepe jeans outlet sac eastpak jordan max aura 4 vanhunks kayak nike air max 90 futura College Rugby Jersey 

Peki, Ekşi Maya ile yapılan ekmeklerin faydası nedir?

  • Bağışıklığı güçlendirir ve hastalıklardan korur.
  • Barındırdığı bakteriler sebebiyle probiyotiktir.
  • B12 vitamini açısından zengindir. Unutkanlık için faydalıdır.
  • Yavaş insülin salınımı sağlayıp, kan şekerinin hemen yükselmesini önler. Glisemik indeksi düşürür. Bu da daha uzun süre tok kalmanızı sağlar. Diyabet hastaları için önerilen sağlıklı ekmeklerdir.
  • Ekşi Mayalı ekmeğin mayalanması sırasında ortaya çıkan laktik asit; gluten proteinini ve nişastayı parçalar böylece ekmeğin daha kolay sindirilmesini sağlar.
  • Ekşi mayanın buğdaydaki gluteni parçalaması sonucu gluten miktarı en asgari seviyeye indirilmiş ekmek meydana gelir.
  • Ticari mayalı ekmeklere göre daha geç bayatlar ve daha lezzetlidir.

Elinizdeki Ekmek Bir Sanat Ekmeği… 

Elinizdeki ekmek bir sanat ekmeği yani artisan ekmektir. Artisan, sözlük anlamı olarak sanatkâr tarafından yapılan ya da özel bir ustalık gerektiren faaliyetler manasını taşır. Dolayısıyla Artisan Ekmek bir ustanın eliyle yapılmış ekmeği ifade etmektedir.

Bir ekmeğin artisan olması için ne gereklidir? 

  • Elde yapılıyor olması, 
  • Herhangi bir katkı ya da kimyasal madde içermemesi, 
  • Seri üretim gibi çok sayıda yapılamıyor olması, 
  • Üretimde geleneksel ve deneysel yöntemlerin uygulanması, 
  • Üretiminin makine üretimine nazaran uzun süreli olması. 

*Ürünümüz tamamen doğal yöntemlerle hazırlanmış ekşi maya ile olgunlaştırılmıştır. Endüstriyel yöntemlerle üretilmiş maya içermemektedir.

Yorum Yapın