Ekmek Üstü Lahmacun Tarifi
Gidip dışarıdan lahmacun yemek sana da çok zor geliyorsa hadi beraber pratik bir şekilde lahmacun yapalım.
Malzemeler:
- 8 dilim ekmek
- 200 gr. kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet büyük boy domates
- 2 adet sivri biber
- 2 diş sarımsak
- İsteğe göre 1 tutam maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
- 1/2 çay bardağı kadar su
Hazırlanışı:
- İlk olarak 2 adet büyük boy domatesin kabuğunu soyun.
- Ortadan ikiye kesip, suyunu ve çekirdeklerini çıkartın.
- Ardından ince ince doğrayın.
- İki adet sivri biberinde çekirdeklerini de temizleyip, ince ince doğrayın.
Lahmacun Harcı İçin:
- Geniş bir kaba 200gr. kıymayı koyun.
- Üzerine bir adet orta boy soğanı ve iki diş sarımsağı rendeleyin.
- 1 tutam maydanozu ince ince kıyın.
- Doğranmış domates, biber ve maydanozları lahmacun harcına ekleyin.
- 1 yemek kaşığı domates salçası, yarım yemek kaşığı biber salçası, tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve yarım çay bardağı su koyup, iyice karıştırın.
- Karışım rahatça sürülebilecek kıvamda olmalıdır.
- Ekmek üstü pratik lahmacun için, 8 dilim Undano Ekmeği fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerine hazırladığınız kıymalı lahmacun harcını paylaştırın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 15-20 dk. pişirin.
- Undano Ekmeği üzerinde lahmacun piştikten sonra fırından çıkartıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz.