Sağlıklı yaşamanın en önemli adımının sağlıklı beslenmek olduğuna inanarak, ekmeklerimizi yılların verdiği tecrübe ve ilk günkü özenle suni koruyucular, renklendiriciler veya tatlandırıcılar olmadan UNDANO titizliğiyle üretiyoruz.

UNDANO Mail Kutunuzda!

(0212) 552 29 34
info@undano.com.tr

Ekmek Üstü Lahmacun Tarifi

Ekmek Üstü Lahmacun Tarifi

Gidip dışarıdan lahmacun yemek sana da çok zor geliyorsa hadi beraber pratik bir şekilde lahmacun yapalım.

Malzemeler:

  • 8 dilim ekmek
  • 200 gr. kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet büyük boy domates
  • 2 adet sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • İsteğe göre 1 tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
  • 1/2 çay bardağı kadar su

Hazırlanışı:

  • İlk olarak 2 adet büyük boy domatesin kabuğunu soyun.
  • Ortadan ikiye kesip, suyunu ve çekirdeklerini çıkartın.
  • Ardından ince ince doğrayın.
  • İki adet sivri biberinde çekirdeklerini de temizleyip, ince ince doğrayın.

Lahmacun Harcı İçin:

  • Geniş bir kaba 200gr. kıymayı koyun.
  • Üzerine bir adet orta boy soğanı ve iki diş sarımsağı rendeleyin.
  • 1 tutam maydanozu ince ince kıyın.
  • Doğranmış domates, biber ve maydanozları lahmacun harcına ekleyin.
  • 1 yemek kaşığı domates salçası, yarım yemek kaşığı biber salçası, tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve yarım çay bardağı su koyup, iyice karıştırın.
  • Karışım rahatça sürülebilecek kıvamda olmalıdır.
  • Ekmek üstü pratik lahmacun için, 8 dilim Undano Ekmeği fırın tepsisine dizin.
  • Üzerlerine hazırladığınız kıymalı lahmacun harcını paylaştırın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 15-20 dk. pişirin.
  • Undano Ekmeği üzerinde lahmacun piştikten sonra fırından çıkartıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Yorum Yapın